Hoe gebruik ik het Naastenforum?

 

Start het gesprek

Mensen die contact met Stop it Now opnemen weten niet altijd waar ze moeten beginnen. Soms zijn de eerste woorden het moeilijkst.

Het kan helpen om te beginnen bij een categorie waar je op dit moment het meest behoefte aan hebt. Misschien heb je een vraag aan andere gebruikers of wil je iets over jouw situatie vertellen. Je kan ook eerst andere berichten lezen en misschien herken je wat er wordt geschreven. Welke keuze je ook maakt, we hopen dat het forum je steun geeft. 

Categorie├źn en onderwerpen

Op de homepagina staat het overzicht van alle categorie├źn. Binnen elk categorie zijn er meerdere onderwerpen, of kan je een nieuw onderwerp beginnen. Op die manier is het gemakkelijker om informatie te vinden.

Registreren en inloggen

Als je een bericht wilt plaatsen is het nodig om eerst te registreren. Berichten van nieuwe gebruikers worden niet direct geplaatst. Deze worden eerst gemodereerd, hierna is het mogelijk om berichten direct te plaatsen. Dit helpt ons om het forum een veilige omgeving te maken.

Je kan er voor kiezen om een apart e-mailadres aan te maken en die te gebruiken voor het forum. Bijvoorbeeld via Outlook, Yahoo, Apple iCloud e-mail. Andere gebruikers en de moderatoren kunnen dit e-mailadres niet inzien. Jouw accountgegevens worden versleuteld opgeslagen.

Moderatie van het forum

Het Naastenforum wordt tijdens openingstijden van de hulplijnen gemodereerd door Stop it Now. Er wordt bekeken of gebruikers zich houden aan de gebruiksregels. Indien nodig kunnen berichten aangepast of verwijderd worden. Gebruikers kunnen ook van het forum worden verwijderd.

Moderatoren kunnen reageren vanuit Stop it Now op berichten met algemene informatie. Voor persoonlijk contact is het mogelijk om met de hulplijnen te bellen of chatten.

Berichten schrijven of reageren

Binnen elk thema is het mogelijk om de bestaande onderwerpen te bekijken of een nieuw onderwerp te starten. Om een nieuwe onderwerp te openen kan je bovenaan de pagina klikken op + Nieuw onderwerp.

Op elk onderwerp kunnen gebruikers reageren en is het mogelijk om je verhaal te delen, elkaar te steunen of tips te geven. Het is mogelijk om op een onderwerp te reageren door bovenaan of onderaan de pagina te klikken op + Nieuwe reactie.